Henrik Birk Aaboe

Jeg er født i 1967 og uddannet i musikvidenskab ved Aarhus Universitet. Interessen for kormusik blev vakt som sanger i koret Vocal Line fra 1991-2004, og jeg har de seneste mange år hver dag beskæftiget mig med kor på mange fronter: både som dirigent, arrangør, komponist, akkompagnatør, forlægger, underviser og ikke mindst som det privilegium at være en af Nordeuropas mest benyttede og rutinerede producere af moderne vokalmusik i mit studie Corona Music, som jeg åbnede i år 2000.
I 90'erne og 00'erne spillede jeg i diverse bands, som gav dels en solid rutine og indsigt i den rytmiske musik, og dels en lang række enestående oplevelser med sammenlagt mere end 2000 koncerter i ind- og udland.Fra midten af 00'erne trak det hjemlige og familien dog mere og mere, således at hovedbeskæftigelsen i dag er centreret omkring studiet, dirigentrollen og det kompositoriske.
Jeg har desuden seks cd-udgivelser i eget navn bag mig foruden klaverskolen ”Black & White” i tre bind, fagbøgerne ”10 knapper” og ”Populærmusik og Sound” samt en håndfuld nodeudgivelser med både kor- og klavermusik. Derudover er sangen ”Stenen slår smut på det danske vand” - som i 1989 vandt Grænseforeningens sangkonkurrence om en ny dansk sang - optaget i Højskolesangbogen, DGI-sangbogen o.a.