Hvem er vi?

 

Grundfos-koret er et rytmisk kor, dannet i 1992 og med base på Grundfos i Bjerringbro. Vi er 27 sangere fordelt på stemmegrupperne sopran, alt, tenor og bas. Koret består af nuværende og tidligere Grundfos-medarbejdere eller ægtefæller/samlevere til Grundfos-medarbejdere.
Koret ledes af Henrik Birk Aaboesom er en utrolig dygtig dirigent, komponist og pianist med meget erfaring indenfor kormusik.
Vi er alle amatørsangere, der nyder glæden ved at synge og skabe noget i fællesskab. Vi har lærerige og hyggelige øveaftener. Vi bestræber os på, hele tiden at suge læring til os, så vi kan yde det bedste til vores koncerter. Hos os går kvalitet og fornøjelse hånd i hånd.
Det er en stor glæde for os at synge for andre, ligesom vi håber, det er en fornøjelse at lytte til os.

Hvad arbejder vi med i koret?

 

I efteråret 2017 kunne koret holde sit 25 års jubilæum, det blev fejret med en stor jubilæumskoncert, hvor temaet var musicals og nogle af korets sangere var solister. Det blev en forrygende koncert med ledsagelse af en strygekvartet, 1 pianist og en fløjtenist, og det var en stor oplevelse for både kor og publikum. En smagsprøve kan høres her.

I vinteren 2016 / 2017 blev koret udvidet med flere sangere fra Grundfos, der havde lyst til at prøve at synge med. Det blev til ’Syng dig glad’ koret, og hele arbejdet mundede ud i en stor koncert med Julie Berthelsen og Søren Sko som solister og ’Syng dig glad’-koret som backing group. En fantastisk oplevelse for alle, som deltog.

Koret har flere gange arbejdet sammen med andre kor. I 2013 arbejdede vi sammen med 3 andre kor samt Jesper Lundgaard og Nikoline Møller i uropførelsen af vores dirigent Henrik Birk Aaboes værk "Waters - Drop by Drop" - der handlede om det livgivende vand. Det blev til to store koncerter i Grundfos hallen. Sangene kan høres her.
Koret har jævnligt besøg af en sang-coach og arbejder hele tiden på at forbedre og udvide repertoiret.
I øjeblikket arbejdes der med et Shu-bi-dua tema.

 

 

 

 

 

Hvor optræder vi?

 

Grundfos-koret afholder flere koncerter i løbet af året. Jule- og adventskoncerter i kirker og foreninger samt forårs- og efterårskoncerter er på korets kalender hvert år. Koret er desuden et fast indslag i juleafslutningen på Grundfos, hvor en stor del af medarbejdere og ledelse samles for at ønske hinanden en god jul.
Desuden kan nævnes, at koret har sunget i Tinghallen i Viborg ved to forskellige begivenheder samt for Dronning Margrethe i forbindelse med Bjerringbros 150 års by-jubilæum. Derudover har koret gennem tiderne haft arrangementer i Tyskland, Holland, Frankrig og Sverige samt flere steder i København og omegn, senest i Bistrup Kirke på Sjælland.
Da vi har et stort og alsidigt repertoire, er der altid mulighed for, at vi kan sammensætte en koncert efter ønske.