Hvem er vi?

 

Grundfos-koret er et rytmisk kor, dannet i 1992 og med base på Grundfos i Bjerringbro. Vi er cirka 30 sangere fordelt på stemmegrupperne sopran, alt, tenor og bas. Koret består af nuværende og tidligere Grundfos-medarbejdere eller ægtefæller/samlevere til Grundfos-medarbejdere.
Koret ledes af Henrik Birk Aaboesom er en utrolig dygtig dirigent, komponist og pianist med meget erfaring indenfor kormusik.
Vi er alle amatørsangere, der nyder glæden ved at synge og skabe noget i fællesskab. Vi har lærerige og hyggelige øveaftener. Vi bestræber os på, hele tiden at suge læring til os, så vi kan yde det bedste til vores koncerter. Hos os går kvalitet og fornøjelse hånd i hånd.
Det er en stor glæde for os at synge for andre, ligesom vi håber, det er en fornøjelse at lytte til os.

Hvad arbejder vi med i koret - og hvordan?

 

Koret mødes torsdag aften kl. 19.00-21.30 i perioden medio august til primo maj for at øve frem mod de planlagte arrangementer. Vi er et meget socialt kor, så der er både sang og latter og kaffepause hver øveaften. Vi øver i et af Grundfos’ lokaler i Bjerringbro. Hvis du som Grundfos-medarbejder eller ægtefælle/samlever til en Grundfos-medarbejder har lyst til at være en del af koret, så læs endelig videre her.

 

Større projekter

Koret har i flere omgange arbejdet sammen med kendte solister, hvor koret i samarbejde med andre sangglade fra Grundfos har ageret kor for solisterne ved en stor koncert. I 2017 var det Søren Sko og Julie Berthelsen, og senest i 2022 var samarbejdet med Anders Blichfeldt.

 

I efteråret 2017 kunne koret holde sit 25 års jubilæum, det blev fejret med en stor jubilæumskoncert, hvor temaet var musical sange, og nogle af korets sangere var solister. Det blev en forrygende koncert med ledsagelse af både strygerkvartet, pianist og fløjtenist, hvilket var en stor oplevelse for både kor og publikum. En smagsprøve kan høres her.
 
Af tidligere store projekter kan nævnes uropførelse af værket ’ Waters – Drop by Drop’, der handler om det livgivende vand, som er vigtigt for Grundfos. Værket er skrevet af vores dirigent, Henrik Birk Aaboe og blev sunget i samarbejde med 3 andre kor. Sangene kan høres her
 

 

 

 

 

Hvor optræder vi?

 

Grundfos-koret afholder flere koncerter i løbet af året. Jule- og adventskoncerter i kirker og foreninger samt forårs- og efterårskoncerter er på korets kalender hvert år. Koret er desuden et fast indslag i juleafslutningen på Grundfos, hvor en stor del af medarbejdere og ledelse samles for at ønske hinanden en god jul.

Af andre koncerter kan nævnes ’Stafet for livet’ i Bjerringbro og Bjerringbro Bys 150 års jubilæum, hvor koret sang for Dronning Margrethe. Koret har desuden optrådt sammen med Prinsens Musikkorps og givet koncerter i både ind- og udland.

Vi har et stort og alsidigt repertoire, så der er altid mulighed for at sammensætte en koncert efter ønske.